
Psychické ovlivňování jídlem
Pokud jde člověk na oběd, podle čeho se rozhoduje, co si vybere?
Záleží na jeho životním stylu, návycích a zdravotních omezeních.
Jeden se řídí svými chutěmi. Jiný podle obsahu lehce stravitelných proteinů nebo obsahu výživných látek. Další podle toho, v jakém stavu má trávení.
Máme vícero úhlů pohledů, které ovlivňují naše rozhodování. No a...?
Pokud by jídlo bylo jen pokrm k nasycení a dodání energie, pak je to jedno a každý ať se rozhoduje, jak uzná za vhodné.
Jenomže jídlo není jen pokrm k nasycení a dodání energie.
Každá potravina nám sice dodává energii ve formě cukrů, tuků, bílkovin, výživných látek, včetně vitamínů, minerálů a stopových prvků, ale to není vše, a už vůbec to není to nejpodstatnější.
Nejvíce člověka ovlivňují vlastnosti jednotlivých potravin a přidaných látek v průmyslově zpracovaných potravinách. Každá jednotlivá surovina má kromě výživných látek také své dominantní vlastnosti, které přetrvávají v celém procesu přípravy. Jakmile je zkonzumujeme ve formě hotového jídla, přechází tyto vlastnosti do psychické roviny člověka a postupně, v řádu měsíců a let, ho ovlivňují. Zapracovávají se jemně do charakteru, což si strávník neuvědomuje. Po čase má dojem, že je stále stejný. Popřípadě ze svých psychických změn či výkyvů viní druhé nebo svou životní situaci, kterou právě řeší.
Koho by napadlo, že psychické problémy nebo nežádoucí změna charakteru je způsobena výběrem potravin konzumovaných dennodenně a to po dlouhou dobu.
Jestli je to pravda, proč se o tom nevyučuje ve školách nebo o tom nikdo nemluví?

Odpověď je prostá…
Celý potravinářský průmysl, včetně farmakologického průmyslu, by zkolaboval. A to "nikdo" nemůže dovolit.
Potravinářský průmysl by se zhroutil, protože drtivá většina jeho produkce je pro naše zdraví a psychiku destruktivní.
Farmakologický průmysl by se zhroutil, protože by na světě bylo více zdravých a málo nemocných lidí, a zisky by extrémně klesly.
Copak medicíně nejde o zdraví lidí…?
To opravdu nejde… Na to zapomeňte…
Od chvíle, kdy byla medicína pohlcena farmaceutickými korporacemi, jde jen o obchod a zisky. Nemoce vydělávají peníze a z lékařů se stali "jen" prodejci léků, které odstraňují příznaky, ale udržují nemocnost v populaci.
Aby tento obchod fungoval, musí se člověk nemocným nejprve stát. To zajišťují potraviny nebo jejich kombinace s přidanými látkami.
Nejdříve se jídlem ovlivní myšlení a charakter lidí. Stanou se nevědomí a zhloupnou. Následně je snadné jimi manipulovat podle potřeb obchodu.
Které potraviny mají na člověka destruktivní psychický dopad?
Chcete vědět víc?
ZAREGISTRUJTE SE A BUDETE MÍT PŘÍSTUP K CELÉMU ČLÁNKU
A K OSTATNÍMU ZAMČENÉMU OBSAHU